fbpx Dentcomplet - Cabinet Stomatologic Cluj

3 lucruri de reținut pentru o igienă orală a copiilor la superlativ

În articolul precedent am menționat care sunt cele 5 Sfaturi esențiale pentru igiena orală a copilului tău. Pentru a vă da toate informațiile necesare, astăzi completăm cu 3 lucruri de reținut pentru o igienă orală la superlativ pentru copii.

  1. Periajul corect al dinților:
  • Trebuie acordată atenție tututoror suprafețelor dinților (interior, exterior și suprafața ocluzală).
  • Un periaj dentar corect durează minim două minute.
  • Repetați miscarile de 5 ori pentru fiecare grupă de dinți.

      2. Schimbați periuța de dinți la 3 luni.

     3. În final, curăță și limba pentru eliminarea microbilor și a repirației urât mirositoare.

Efectele cariilor la bebeluși

Caria apărută la bebeluşi şi copii mici poate avea un efect devastator asupra întregii dentiţii atât temporare cât şi permanente. Dintii de lapte (sau temporari) ai bebeluşului au un rol esenţial în masticaţie şi vorbire corectă, cât şi pentru erupţia dinţilor permanenţi.

Cea mai gravă problemă a dentiţiei bebeluşilor şi copiilor mici este reprezentată de caria de biberon care apare din cauza prezenţei în gură, un timp îndelungat a zaharurilor din lapte, formulă sau suc de fructe. Se datorează dormitului cu biberonul în gură sau din cauza faptului că suge la biberon perioade lungi de timp pe parcursul unei zile. În acest caz trebuie să se înlocuiască biberonul cu lapte sau suc cu suzeta sau biberon cu apă.

În conluzie, copiii care sunt obişnuiţi de mici cu o igienă orală riguroasă se vor bucura de o dentiţie sănătoasă în viaţa adultă. Țineți cont de sfaturile medicilor stomatologi și mergeți cu cel mic la dentist regulat, chiar dacă are dinți de lapte.

 

Dr. Oana Nedelea

Medic Stomatolog Generalist

Departamentul stomatologie Pediatrică și Laser Terapie

Motto: „Valoarea unui zâmbet frumos este neprețuită,

iar la baza lui se află o igienă dentară realizată corect, încă din primii ani de viață.”

 

 

Dacă doriți să îl programați pe cel mic la o vizită stomatologică, avem o echipă de medici specializați în stomatologie pediatrică ne puteți contacta 

Search

+
Language