fbpx Dentcomplet - Cabinet Stomatologic Cluj

5 Lucruri Despre Implantul Dentar

6 ian. 2016 Romana 6

 

Daca v-ati pus intrebari despre ce este si cum functioneaza implantul dentar, ati ajuns in locul potrivit. Avand in spate experianta multor ani in implantologie, va putem raspunde intrebarilor voastre, pentru a putea decide mai usor daca vi se potriveste tratamentul cu implanturi dentare. Sa incepem asadar:

1) Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este un dispozitiv artificial din titan, confectionat pentru a inlocui radacina dintelui care lipseste si se foloseste casi suport pentru coroane, proteze fixe si mobilizabile. El seamana cu un surub, la partea care se introduce in os, mai avand insa si partea exterioara, de care se prinde lucrarea sau proteza, dupa caz.

2) Cine poate beneficia de un implant dentar?

In principiu, orice persoana care a suferit o extractie dentara,poate beneficia de aceasta procedura. Pentru a fi siguri de acest lucru, in cadrul consultatiei, se face o masuratoare a dimensiunii osului, pentru a calcula daca un implant ar avea suficienta sustinere. De obicei, ne folosim de un instrument imagistic, radiografia tip CBCT (computer tomograf). Aceasta vi se va solicita de catre medicul specialist si veti fi indrumat unde trebuie realizata.

3) Care sunt avantajele implantului dentar?

Desi preferam intotdeauna ca pacientii nostri sa aiba dintii lor naturali, sunt situatii in care unul sau mai multi dinti s-au pierdut.Dupa intocmirea istoricului medical general si dentar, daca decidem ca implanturile sunt solutia perfecta, pacientii se bucura de urmatoarele avantaje:

 • Implantul finalizat ofera pacientilor senzatia unui dinte natural
 • Tratamentul cu implanturi restabilesc si asigura estetica, masticatia si fonetica
 • Dintii invecinati dintelui lipsa, sunt pastrati intacti, spre deosebire de tratamentul prin punte
 • Avantaj financiar
 • Rezistenta in timp

4) Cat dureaza o astfel de interventie?

Inserarea unui implant este o interventie chirurgicala care se desfasoara sub anestezie locala. La cerere, pacientii pot opta si pentru inhalosedare, daca le este frica de interventie. Inserarea unui implant dureaza aproximativ o ora iar etapa de vindecare, de integrare in os a implantului, dureaza intre 3 si 6 luni. La finalul celor cateva luni, se trece la etapa de atasare a lucrarii/dintelui/protezei definitive.

5) Doare aceasta procedura?

Dupa cum spuneam, inserarea implantului se face sub anestezie cu posibilitatea de inhalosedare, pentru o stare de calm, fara stress si cu o cooperare foarte buna.

Dupa trecerea efectului anesteziei, pot exista stari de discomfort, insa veti primi de la clinica DentComplet toate indicatiile de ingrijire post-interventie.

Desigur, daca mai ai orice intrebari, iti stam la dispozitie. Ne poti scrie pe larg intrebarile tale.

 

 

 

6 Comments

 1. I’m pleased that I seen this website, precisely the proper information that I was trying to find! fddcbgdkebeeeagd

 2. Very good blog post.Really thank you! Fantastic. aegekkecdeaafdee

 3. While think this kind of Real estate property industry hope against hope turn back in the positive course? Or maybe can it be at a standstill very young to tell? We’re glimpse many terracing property foreclosures modish aakcdddbdcbefabc

 4. My spouse and I stumbled over here by a different internet address and thought I might check items out. I like what I see so i am just following you. Appear forward to checking out your web page again. eakdddeadedgdbed

 5. Very interesting subject , appreciate it for posting . All human beings should try to learn before they die what they are running from, and to, and why. by James Thurber. abfdcdeeefkcckfd

 6. Enjoyed examining this, very good stuff, thankyou. Talk sense to a fool and he calls you foolish. by Euripides. bbekedaeffadkebb

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+
Language