radiografie 3D dentara zorilor

Beneficiile radiografiei dentare digitale 2D și 3D CBCT

Ne bucurăm să vă anunțăm că avem un nou membru în cadrul clinicii noastre: aparatul medical Cranex de radiografie digitală 2D și 3D CBCT (Cone Beam Computed Tomography). Acum diagnosticul poate fi pus mult mai precis și mai rapid.

Care sunt beneficiile paciențiilor?

 • nu va mai trebui să vă mai deplasați la un centru de radiologie dentară. Radiografia digitală se va efectua în clinică ori de câte ori medicul consideră că este necesar pe parcursul tratamentului
 • datorită imaginilor 3D medicul specialist are posibilitatea de a vedea structura anatomică în cel mai mic detaliu, din unghiuri diferite
 • se pot examina radiologic și sinusurile și ATM (articulația temporo mandibulară)
 • prin tehnologia MDS (Mini Dose Solution) expunerea la radiații este mică și se face într-un interval de timp foarte scurt. Acestă solutie este propice atât adulților dar mai ales unde nivelul de radiații trebuie să fie minim:
  • copiilor
  • femeilor însărcinate (radiografia se efectuează doar dacă este o urgență)
  • o succesiune de radiografii în timpul și după tratament
  • fractură de os nazal

Iar ca să întelegem mai bine ce înseamnă această minimă expunere la radiații, luăm ca exemplu o radiografie mandibulară cu un câmp de vedere de 5×5 cm și timp de executare de 1.7 secunde. Radiațiile la care suntem expuși în acest caz sunt de 4 µSv (microsievert). Comparativ cu  această valoare, un zbor cu avionul de o oră la o altitudine de 10500 de m ne obligă la o radiație de 3 µSv, conform Scientific American.

Prin urmare, dacă anul acesta ne planificăm concediul în Antalya, trebuie să luăm în calcul o expunere la radiații de aproximativ 15 µSv, doar dus. Insă partea bună este că doza anuală la care apare riscul dezvoltării unui anumit tip de cancer este de 100.000 µSv. Așadar, concediu revigorant și plin de soare!

Clinica DentComplet produce zilnic zeci de zâmbete prin devotamentul și profesionalismul echipei de medici specializați în toate serviciile medicale stomatologice.

Pentru mai multe informații sau o programare online, contactați-ne:

  Nume (obligatoriu)

  Email (obligatoriu)

  Telefon (obligatoriu)

  Locul programării (obligatoriu)

  Tipul serviciului (obligatoriu)

  Alege Doctorul

  De unde ați aflat de clinicile Dent Complet sau de ofertele noastre?

  Mesajul tău

  1 Comment

  1. […] radiologic: În general, o radiografie panoramică pe care se poate observa pierderea […]

  Lasă un răspuns

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Search

  +
  Language