fbpx Dentcomplet - Cabinet Stomatologic Cluj

Beneficiile realizării tratamentului endodontic la microscop

Ce presupune un tratament endodontic?

Pe lângă cunoștințe medicale, rigurozitate și meticulozitate, realizarea unui tratament endodontic presupune o gamă largă de aparatură performantă. Acest lucru face ca tratamentul endodontic să fie unul complex și laborios.

În prezent tratamentul endodontic asistat de microscop reprezintă cea mai complexă metodă de lucru în endodonție. Introducerea microscopului operator în stomatologie aduce schimbări majore în ceea ce privește calitatea și predictibilitatea tratamentelor stomatologice. Este unanim acceptat faptul că  < poți trata doar ceea ce vezi>.

Avantajele utilizării microscopului stomatologic în tratamentul endodontic

  • Microscopul poate mări imaginea câmpului operator de până la 20 de ori. Calitatea deosebită a imaginii se datorează iluminării coaxiale (sursa de lumină este orientată pe aceeași directie cu cea în care privește medicul și nu se formează umbre). Deci imaginea obținută este mărită și foarte clară. Cu ajutorul unei camere video, imaginile surprinse la microscop pot fi proiectate pe monitor facând posibilă vizualizarea lor de către pacient, îmbunătățind astfel comunicarea medic-pacient.
  • Microscopul dentar poate fi folosit în numeroase ramuri ale stomatologiei, dar cel mai frecvent e utilizat în endodonție. În foarte multe cazuri microscopul a devenit indispensabil pentru medicul endodont.
  • Anatomia canalelor radiculare poate fi foarte complicată, canalele radiculare pot fi uneori foarte înguste și dificil de reperat. În aceste cazuri riscurile realizării unui tratament endodontic fără microscop sunt mari deoarece canalele radiculare pot fi calcificate. Cu ajutorul magnificației și iluminării oferite de microscop acestea pot fi reperate.
  • Microscopul este indispensabil în identificarea, evaluarea și tratarea unor perforații radiculare dar și în cazul necesității de a îndepărta un instrument fracturat.
  • Tot cu ajutorul microscopului medicul poate vizualiza și evalua corectitudinea preparării și curățării canalelor radiculare în vederea realizării obturației endodontice.

În concluzie, tratamentul asistat de microscop în comparație cu intervenția clasică aduce o mai bună vizualizare, precizie, un plus de ajutor în stabilirea diagnosticului corect, creșterea calității tratamentului și implicit a ratei de succes a tratamentului pe termen lung. În plus aduce și o ergonomie mai bună atât pentru medic cât și pentru pacient. Dinți care în trecut necesitau extracție pot fi acum salvați cu ajutorul microscopului și a noilor metode de tratament.

Pentru un consult vă rugăm să completați formularul de mai jos:

Eroare: Nu am găsit formularul de contact.

Află mai multe despre implantul Fast&Fixed.

Search

+
Language