fbpx

[CAZ CLINIC]: Aparat dentar fix

De ce să nu radiezi de fericire de fiecare dată când zâmbești?

Pacienta în vârstă de 13 ani s-a prezentat în clinica noastră pentru că își dorea extrem de mult să aibă un zâmbet frumos. Pe lângă partea estetică, partea funcțională nu este de neglijat deoarece o mușcatură (ocluzie) incorectă determină disfunctii masticatorii.

Consecințele pe termen lung pot fi foarte grave: de la uzura accentuată a dințiilor, carii, retracții gingivale și resorbții osoase, până la dureri sau degenerescențe articulare sau cervicale. În cazul pacientei caninii ectopici (adică situați în gingie mai sus decât restul dințiilor) practic nu au contact cu dinții oponenți.

În timp, acest lucru va duce la suprasolicitarea celorlalți dinți, fiind nevoiți să preia toate forțele ocluzale destinate caninilor. Ei sunt cei care conduc tot procesul de masticație.

Așa cum fiecare organ din corpul uman își are rolul sau în buna funcționare a întregului, la fel și dinții, au fiecare o anumită poziție pe arcade și un anumit rol în masticație, fonație, deglutiție și estetică faciala.

Priviți cât de schimbată este expresia facială a acestei domnisoare. Acest lucru a fost posibil datorită tratamentului ortodontic fix-cu brackeți pentru îndreptarea dinților.

Contacteaza-ne acum pentru prima programare si stabilirea unui plan de tratament

Search

+
Language