[CAZ CLINIC]: Dinte fracturat la o pacientă de 33 de ani

Astăzi vă prezentăm cazul unei paciente tinere, în vârstă de 33 de ani, care s-a prezentat în clinica Dent Complet din Cluj-Napoca cu un dinte premolar fracturat.

Cauza fracturării premolarului

Cauza fracturării dintelui a fost un tratament de canal vechi cu un pivot (dispozitiv folosit pentru reconstrucția părții coronare a dintelui dacă rădăcina este în condiții optime) intodus adânc în rădăcină peste acesta fiind aplicată cu corană dentară. Pivoții inserați în dinții devitalizați (pierderea nervului) cu mulți ani în urmă pot avea și un efect prin care pot fractura vertical rădăcina dintelui. Un dinte fără nerv nu se mai hrănește și se deshidratează. Acest lucru s-a întâmplat și în acest caz.

Planul de tratament ales

Deoarece pacienta nu dorea să rămână nici măcar o zi fără dinte și nici să își șlefuiască dinții vecini, fiind o metodă invazivă, mediul specialist împreună cu aceasta au decis să aleagă extracția cu implantare în aceeași ședință, adiție ușoară de os și o încărcare imediată a implantului.

  1. Am folosit ca și model dintele pacientei înainte de extracție. Dintele a fost amprentat, iar ulterior pe stâlpul de titan înfliletat în implant am confecționat pe loc un dinte imediat după intervenție.

2. Toată intervenția a durat 1 oră și 30 min.

3. Am reușit să îi oferim pacientei un dinte cu o estetică satisfăcătoare cu care va rămâne 4-5 luni, până când implantul se va integra în os.

4. După 4-5 luni, pacienta va primi un dinte definitiv cu o estetică superioară.

Indiferent de cât de complexă este situația în care vă aflați, echipa multidisciplinară de medici pe care o veți găsi la Dent Complet va găsi o soluție pentru a vă oferi cele mai potrivite variante de tratament. Completați formularul de mai jos și explicați-ne în câteva cuvinte problema stomatologică cu care vă confruntați.

Aveți probleme similare? Programați-vă acum pentru o consultație completând formularul!

 

Search

+
Language