fbpx Dentcomplet - Cabinet Stomatologic Cluj
lucrari dentist cluj

[CAZ CLINIC]: Înlocuirea unor vechi lucrări metalo-ceramice

Pacienta în vârstă de 32 de ani s-a prezentat în clinica noastră dorindu-și înlocuirea vechilor lucrări metalo-ceramice și ameliorarea surâsului gingival.
După efectuarea tratamentelor de canal și a gingivectomiilor laser, pacienta a purtat lucrări provizorii timp de 3 luni. Acest lucru a fost necesar pentru vindecarea gingiilor dar și pentru a se obișnui cu viitoarele lucrări protetice definitive.

Ulterior s-au realizat coroane unitare și 2 punți din ceramică pe suport de zirconiu.
Pentru surasul gingival (gummy smile) s-au efectuat gingivectomiile laser și injectare de Botox (toxină botulinică) la nivelul buzei superioare.

cazuri clinice stomatolog cluj

rezultate coroane metalo-ceramice

Lucrările provizorii sunt de mare ajutor în cazurile complexe de reabilitări totale, deoarece permit pacientului să se obișnuiască cu noua situație, cu aspectul estetic (forma și dimensiunea dinților). Deoarece sunt lucrări provizorii se pot face ușor modificări și adaptări la nivelul acestora, iar pacientul poate alege eventuale modificări pentru lucrările definitive.

De asemenea medicul poate evalua toate funcțiile (estetică, fonație, masticație) și poate solicita modificări, dacă este cazul, la nivelul lucrărilor definitive. Este practic un drive-test care ajută atât medicul cât și pacientul să-și facă o idee de cum vor arăta și funcționa lucrările definitive.

Echipa Dent Complet pentru acest caz:
 • dr. Bianca Iuga
 • dr. Nicu Iuga
 • dr. Gabriela Popovici
 • dr. Raluca Ciorceri
 Dacă ai probleme similare sau dinți lipsă contactează-ne acum pentru prima programare și stabilirea unui plan de tratament.

  Nume (obligatoriu)

  Email (obligatoriu)

  Telefon (obligatoriu)

  Locul programării (obligatoriu)

  Tipul serviciului (obligatoriu)

  Alege Doctorul

  De unde ați aflat de clinicile Dent Complet sau de ofertele noastre?

  Mesajul tău

  Lasă un răspuns

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Search

  +
  Language