fbpx Dentcomplet - Cabinet Stomatologic Cluj
infecția de la rădăcina dinților se poate vindeca

Caz clinic: tratament de canal

Pacientul s-a prezentat în clinica noastră pentru un control de rutină (recomandat o dată la 6 luni). Pe radiografia de control a fost vizibilă o leziune a țesuturilor de la vârful rădăcinii (țesuturi periapicale) din cauza unei obturații (plombă) vechi, de mari dimensiuni.

Dinții vitali reabilitați prin obturații mari sunt predispuși la necroza pulpara, ceea ce înseamnă moartea pachetului vasculo nervos din interiorul dintelui.

Pe măsură ce bacteriile migrează dincolo de vârful rădăcinii încep afecteze țesuturile parodontale generând parodontite apicale care pot fi simptomatice sau asimptomatice.

Ce putem face pentru a preveni leziunea țesuturilor?

Pentru a preveni evoluția acestor afecțiuni este necesară dezinfecția, eliminarea țesuturilor necrozate și a bacteriilor din interiorul canalului. Pentru pacient, acest lucru a fost realizat printr-un tratament endodontic asistat laser și microscop.

În imaginile de mai jos aveți radiografia inițială și radiografia după tratament. În a doua radiografie se observă vindecarea, pata neagra din jurul vârfului rădăcinii este absentă.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+
Language