fbpx Dentcomplet - Cabinet Stomatologic Cluj
aparat dentar invizibil

Ce este tratamentul ortodontic Spark Clear Aligner?

Tratamentul ortodontic Spark Clear Aligner este o alternativă la tratamentele cu aparate dentare fixe.

Care sunt avantajele Spark Clear Aligner?

 • este unul dintre cele mai estetice aparate dentare: Acest tip de aligner este unul prietenos și încurajează viața socială, fiind transparent și mulat pe dantură, astfel că puteți zâmbi și râde fără probleme și fără niciun complex.
 • permite igienziarea facilă: alignerul se curăță foarte ușor prin clătire și periere ușoară.
 • este extrem de confortabil: Nu reprezintă un factor perturbator în momentul vorbirii, iar purtarea lui este una extrem de confortabilă.
 • ușor de purtat și de întreținutSpark Clear Aligner se îndepărtează extrem de ușor, precum o gutieră, atunci când mâncați, când beți lichide și când vă spălați pe dinți.
 • materialul din care este fabricat este unul de înaltă calitate, durabil, rezistent la apariția petelor și cu o claritate și o transparență perfectă
 • la ora actuală reprezintă cea mai modernă și eficientă metodă de îndreptare a dinților.

Dezavantaje atunci când vă decideți să apelați la tratamentul Spark Clear Aligner: 

 • Timpul de folosire pe zi a alignerului este de circa 20-22 de ore pentru ca tratamentul să fie eficient;
 • Costurile reprezentate de acest tip de aparat dentar sunt cu aproximativ 25-30% mai ridicate, decât cele ale aparatelor dentare convenționale;
 • Ca și în cazul utilizării aparetor mobile tradiționale sau a celor fixe, apare o durere și o senzație de presiune la nivel dentar, imediat după începerea tratamentul, dar și după schimbarea gutierei cu următoarea din serie;
 • Gutiera se schimbă o dată pe săptămână cu următoarea din seria necesară întregului tratament ortodontic;
 • În cazul în care există niște probleme dentare mai complicate, decât cele enumerate mai sus, atunci acest tip de aligner nu poate fi utilizat, dar acest lucru îl veți stabili împreună cu medicul ortodont după o serie amănunțită de analize.

Cum arată atașamentele pentru un aparat cu gutiere aligner?

În imaginile de mai jos puteți vedea cum arată atașamentele pentru aparat cu gutiere alignere, în acest caz este vorba despre Spark Clear Aligner, însă este identic pentru Invisalign sau orice alt sistem de gutiere alignere. Din punctul nostru de vedere avantajul major este igienizarea facilă și aspectul estetic. Dezavantaj ar fi costul mai ridicat decât la aparatele dentare fixe.

spark clear aligner

Spark Clear Aligner este un model de aparat dentar inedit, menit să te facă să uiți de complexul unui zâmbet larg pe durata purtării acestuia.

spark clear aligner

Cei de la Spark folosesc tehnologia TruGEN, iar acest lucru face ca materialul să fie unul puternic și confortabil, mai ales că marginea alignerului Spark Clear este una rotunjită, tocmai pentru a nu răni gingia. Este considerat cel mai eficient material dintre toate cele utilizate în producerea altor alignere de top.

Spark Clear Aligner necesită aplicarea și monitorizarea sa de către medicul ortodont, specializat în utilizarea aparatelor dentare Spark.

clear aligner dent complety

aparat dentar invizibil

apsrat dentar invizibil

aparat dentar transparent

Dacă sunteți interesat de acest tip de aparat dentar, vă așteptam cu drag la o consultație de specialitate.

 Programați-vă folosind formularul online:

 

Dr Chirca Iasko Andrea

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+
Language