Ce se întâmplă cu aparatul meu dentar în această perioadă? 

Primim răspunsul la această întrebare de la colega noastră dr. Andrada Spânu, medic specialist ortodont.
Nu există motive de îngrijorare!
Aparatele dentare sunt active (produc mișcare dentară), după activarea făcută în cabinet de medicul ortodont, însă după o perioadă devin pasive (nu mai produc mișcarea dinților).
Din fericire în această perioadă în care aparatul este inactiv, nu există nici un risc de a pierde rezultatele obținute, sau de apariție a unor complicații.

Recomandări din partea specialistului ortodont

  • În cazul în care aveți indicația de a purta elastice intermaxilare (acele elastice pe care le-ați primit de la medicul ortodont) continuați purtarea lor până la momentul în care ar fi fost programat următorul control.
  • Igiena dentară  este foarte importantă: previne apariția inflamațiilor gingivale, aftelor, cariilor, demineralizărilor smalțului din jurul brackets-ilor.  Însă indiferent de situație, igiena dentară rămâne primordială, mai ales în această perioadă când vizita la stomatolog este restricționată.
  • Evitarea alimentelor lipicioase sau foarte dure previne situații precum desprinderea brackeților sau îndoirea arcurilor (sârmelor) aparatului dentar.
  • Bracket desprins? Nu e nici o tragedie, aceasta nu reprezintă o urgență, de cele mai multe ori nu cauzează disconfort și nici nu influențează foarte mult tratamentul dacă este amânată relipirea lui.

Însă dacă vă aflați în situația în care vă deranjează o sârmulița ori aveți alte probleme sau nelămuriri, va rugăm să ne contactați, iar împreună vom rezolva situația respectivă. 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+
Language