fbpx Dentcomplet - Cabinet Stomatologic Cluj

[CAZ CLINIC]: Coroană integral ceramică (Emax)

 

Pacienta de 33 de ani din imagine s-a prezentat în clinica noastră stomatologică cu o coroană veche descimentată împreună cu pivotul care se află în rădăcină. Deoarece rădăcina era integră s-a decis aplicarea unui pivot din fibră de sticlă și o coroană integral ceramică.
Cum se face reconstrucția cu pivot din fibră de sticlă?
Reconstrucția cu pivot din fibră de sticla se face cu materiale de culoarea dintelui și astfel nu transpare prin gingie. O a doua opțiune ar fi fost coroana de culoare gri a unui pivot metalic.
Care sunt motivele pentru care se poate descimenta o coroană dentară? 
Chiar dacă s-au urmat pas cu pas toate indicațiile medicului stomatolog, apariția accidentelor sau a dezlipirilor lucrărilor dentare în timp nu este exclusă. Acest lucru se poate întâmpla deoarece nicio soluție nu este garantată pe viață.
Ce trebuie să facem pentru a prelungi viața lucrărilor dentare?
Pentru a prelungi durata de viață a oricărei lucrări dentare pe care o aveți trebuie să țineți cont de sfaturi simple precum:
  • o igienă bună prin periaj, folosirea aței dentare și/sau duș bucal de minim 2 ori pe zi – pentru a înțelege mai bine, pe pagina noastră de Facebook publicăm regulat articole și scurte filmări în care medicii noștri explică în termeni simpli cum să aveți grijă de dantura dvs.
  • controale stomatologice regulate – controale la 6-12 luni în care se depistează în faza incipientă dacă apar probleme, se face igienizare și radiografii de control
  • evitarea inciziei alimentelor foarte dure și evitați să folosiți dinții din față pentru deschidera ambalajelor
  • evitați să roadeți pixuri, creioane, etc. (evitarea parafuncțiilor) deoarece forțele prea mari pot duce la fracturarea coroanei sau descimentarea pivotului.

Pentru a face o paralelă mai simplă e ca și cum ai avea un genunchi operat, care nu va mai fi niciodată ca unul sănătos și ti se interzice să participi la maratoane, însă ignori sfatul medicului, îl suprasoliciți și de cele mai multe cazuri, în final va ceda.

 Este important să vă prezentați la medicul stomatolog imediat ce simțiți că lucrarea se mișcă.

Dacă ai probleme similare sau dinți lipsă contactează-ne acum pentru prima programare GRATUITĂ și stabilirea unui plan de tratament.

Află mai multe despre implantul Fast&Fixed.

Află mai multe despre implantul dentar.

Search

+
Language