Dinți ficși într-o zi sau implantul dentar rapid – cel mai nou concept în materie de implanturi

Ce este implantul dentar în 24h?

Această metodă de tratament oferă pacientului posibilitatea de a avea dinți ficși imediat după extracția dinților irecuperabili, indiferent de motivul pentru care acesta a fost obligat să renunțe la ei.

Tehnica se poate aplica atât în cazul persoanelor care si-au pierdut toți dinții cât și în cazul celor care și-au pierdut doar unul sau mai mulți dinti.

Acest timp de tratament de implant inovator este foarte căutat deoarece pacienții primesc în aceeași zi implanturile dentare și o lucrare provizorie, îmbunătățind gradul de acceptare al tratamentului.

Care sunt avantajele implanturilor dentare rapide în doar 24 de ore?

  • principalul și cel mai mare avantaj al implanturilor rapid este faptul că pacientul nu rămâne fără dinți nici măcar o zi
  • pacientul pleacă la câteva ore după inserarea implanturilor rapide cu dinți ficși
  • acești dinți ficși sunt cimentați pasiv pe implaturile rapide inserate în osul nativ al pacientului
  • aceste implanturi rapide pot fi inserate în aceeași ședință cu extracția dinților  diagnosticați irecuperabili (nu se extag dinții sănătoși pentru realizarea acestui tip de implant)
  • rezultatele obținute cu implanturile rapide sunt de excepție atât estetic cât și funcțional
  • mai nou, implanturile rapide pot fi inserate și angulat (înclinate până la 35 de grade), ceea ce ne oferă posibilitatea de a evita adițiile de os care sunt riscante și costisitoare în cele mai multe situații
  • sunt nenumărate studii de peste 20 ani care ne cresc încrederea în reușita reabilitărilor cu implanturile rapide  (implantare imediată și încărcare imediată)

Ce se întâmplă după inserarea implanturilor rapide cu dinți ficși?

Acești dinți ficși realizați imediat după operație, adică în aceeasi zi, sunt doar provizorii pentru 4-6 luni. Pacientul revine la 4-6 luni pentru lucrarea definitivă.

În funcție de situația clinică și de posibilitățile materiale ale pacientului, lucrarea definitiva poate fi realizata din mai multe tipuri de materiale:

  • Metal cu ceramică
  • Biohpp, Zirconiu cu ceramică
  • Titan cu ceramică

Implanturile rapide sunt recomandate pentru pacienții fără niciun dinte?

La pacienții edentați total, adică pacienții care rămân fără niciun dinte sunt necesare minim 6 implanturi rapide la maxilar și minim patru implanturi rapide la mandibulă pentru a putea realiza o lucrare fixă.

Acest concept denumit și ”all on six” sau ”all on four” a fost brevetat în urmă cu 20 de ani, deci există studii solide  că aceasta procedură este viabilă.

Unde se pot face implanturi dentare rapide în Cluj-Napoca?

 Clinica DentComplet vă oferă acest tip de tratament cu implanturi dentare rapide  (adică dinți ficși în aceeași zi cu operația) datorită noilor tehnologii pe care le deținem.

Avem un număr semnificativ de pacienți în toată Europa tratati de către specialiștii implantologi implanturilor rapide ai clinicii noastre, astfel putându-vă garanta succesul! Cât costă implanturile dentare rapide?

Search

+
Language