fbpx Dentcomplet - Cabinet Stomatologic Cluj

Întrebări frecvente înainte de un implant dentar și indicații post-implant

  1. Ce este implantul dentar? Este o intervenție chirurgicală dureroasă?

Mulți oameni sunt surprinși când află cât de simplă este o intervenție chirurgicală de implant dentar, deoarece aceștia își lasă imaginația să o ia înainte, deși nu au trecut încă prin procedura propriu-zisă. Realitatea este că majoritatea pacienților nu resimt durere în timpul operației deoarece aceasta se face sub anestezie locală.

Implanturile dentare înlocuiesc rădăcina dintelui pierdut. În implantul inserat în os, după ce s-a osteointegrat, se va înșuruba coroana realizată în laborator. Aceasta va fi personalizată pentru fiecare pacient în parte.

Coroana definitivă se realizează la 3-6 luni după intervenție, în funcție de fiecare caz în parte. Până atunci pacientului i se realizează o coroană provizorie.

Cele mai multe sisteme moderne de implant dentar sunt fabricate din titan sau aliaje de titan. Acest metal are o capacitate unică de a fuziona direct la os printr-un proces cunoscut sub numele de Osseo-integrare („Osseo” – os; „integrare” – fuziune cu). Este extrem de important ca implantul să fie proiectat într-un mod care va maximiza suprafața de contact al aliajului cu osul, de aceea cele mai întâlnite sunt implanturile sub formă de spirală, a unui șurub. Acest lucru permite implantului să fie montat cu o precizie mare și să fie stabil.

Forma de șurub al implantului pare a fi ceea ce cauzează frica și senzația de durere; având un șurub pus în os sună dureros, însă realitatea este de fapt contrariul.

 

  1. Din ce cauză, după operația de implant dentar simțim un ușor disconfort?

 Poate exista un ușor disconfort care poate apărea după efectul anesteziei (după finalizarea intervenției, indiferent de numărul de implanturi inserate disconfortul este minim și dispare total după aproximativ 48 de ore! Disconfortul constă în faptul că gingia este ușor tumefiată in zona interventiei.

  1. Dacă îmi inserez mai multe implanturi dentare în aceeași ședință mă va durea mai tare?

Durerile sunt aproape zero chiar și în cazul inserării unui număr de 10 implanturi în aceeași ședință, va fi doar un ușor disconfort, dar care dispare. De aceea, se recomandă după fiecare intervenție, indiferent de numărul de implanturi inserate, o cură cu antibiotic, administrat oral și asociat cu antiimflamatoare pentru a reduce inflamația din zona intervenției.

  1. Trebuie să respect mai multe indicații după implantul dentar?

Există o serie de indicații post implant care trebuie să fie respectate:

  • imediat după intervența de inserare a implantului se recomadă o igienă riguroasă a cavității bucale;
  • aplicarea de comprese reci în zona intervenției implantului
  • dacă implanturile sunt încărcate imediat cu dinți provizorii, atunci se recomandă o atenție în plus a alimentației;
  • în prima zi după operație nu deranjați zona! Vă puteți spăla pe dinți, însă ușor și cu grijă. Fumatul va întârzia vindecarea!
  • în prima zi după operație este recomandat să vă odihniți în pat;
  • mâncați orice aliment nutritiv care poate fi masticat ușor și evitați alimentele extrem de fierbinți. În primele zile este recomandat să mâncați alimente precum: supe, iaurturi, milkshake-uri etc. Evitați să mâncați până când senzația de amorțire a limbii nu dispare. Evitați alimente precum: orez, semințe, alune, nuci, popcorn etc., care pot ajunge în zona operației. Este foarte important să nu săriți peste mese! Dacă vă alimentați în mod regulat vă veți simți mai bine, vă veți recăpăta forța și veți avea mai puțin disconfort și vă veți vindeca mai repede.

Nu uitați! Fiecare caz este unic, nu există două guri la fel. Nu acceptați sfaturi binevoitoare din partea prietenilor. Discutați problemele pe care le aveți cu medicul stomatolog care este capabil să vă ajute în mod eficient.

Aveți nevoie de un implant dentar sau chiar mai multe?

Programați-vă pentru un consult GRATUIT.  Vă oferim informații și un plan de tratament personalizat.

Citește și..

Dinți ficși într-o zi sau implantul dentar rapid – cel mai nou concept în materie de implanturi

Povestea unui Pacient cu Implanturi Fast&Fixed

5 Lucruri Despre Implantul Dentar

Search

+
Language