fbpx Dentcomplet - Cabinet Stomatologic Cluj

[VIDEO]: Cum funcționează laserul stomatologic

În acest video vom prezenta prepararea unei cavități pentru o plombă cu ajutorul laserului stomatologic.

Cum funcționează laserul stomatologic?


Laserul stomatologic funcționează diferit față de instrumentele clasice precum freza sau turbina, datorită faptului că funcționează pe baza unui principiu optic diferit față de cel mecanic pe care funcționează aparatele clasice, astfel utilizarea laserului ne oferă foarte multe avantaje în orice fel de tratament.

Pentru început, în ceea ce privește prepararea unei cavități pentru realizarea unei plombe, utilizarea laserului ne oferă avantajul de a fi selectivi în ceea ce privește îndepărtarea țesutului.

În cazul preparării unei cavități pentru o plombă laserul are următoarele avantaje:

  • Laserul stomatologic este selectiv, ceea ce înseamnă că în funcție de parametrii pe care medicul îi programează, acesta poate să îndepărteze doar țesutul care e cariat de la nivelul dintelui, nu și pe cel sănătos în comparație cu instrumentele clasice prin care se îndepărtează puțin mai mult decât țesutul cariat deoarece vom folosi o freză care are un anumit diametru.
  • Laserul stomatologic este prietenos cu organismul. De exemplu, dacă avem o carie foarte mare care este aproape de nerv, în momentul în care stomatologul încearcă să o îndepărteze poate să facă rău nervului prin mijloacele clasice de îndepărtare. Utilizând laserul riscul acesta este inexistent și oferă în plus avantajul de a avea o vindecare mai rapidă și o sensibilitate mai mică după tratament.

În funcție de pragul de sensibilitate al fiecărui pacient această manoperă poate fi lipsită de durere sau să doară foarte puțin. În majoritatea cazurilor, tratamentele efectuate cu laser sunt lipsite de durere, iar dacă durerea este prezentă este mai mult sub forma unor sensibilități pe care pacienții o preferă în loc de primirea unei anestezii.

În concluzie, repararea unei cavități cu ajutorul laserului stomatologic ne oferă avantajul de a fi minim invazivi, de a avea o vindecare mai rapidă și o sensibilitate mult mai scăzută.

Pentru mai multe informații sau o programare online, contactați-ne!

Citește și alte articole despre utilizarea laserului stomatologic:

Beneficiile laserului stomatologic: parodontoză, implant dentar…

Pulpotomia asistată Laser

Frenectomia este posibilă și cu ajutorul laserului stomatologic

Search

+
Language