fbpx Dentcomplet - Cabinet Stomatologic Cluj
stomatolog-pediatru

Medicul stomatolog este prietenul copiilor

Dr. Oana Nedelea-Luca a găsit drumul spre inima și dinții celor mici

Vizita la medicul stomatolog este o încercare pentru orice părinte şi un motiv de teamă pentru aproape fiecare copil. Instrumentarul medical, aparatura complicată şi sunetele ciudate pe care le descoperă copiii în cabinetul medical sunt motiv suficient pentru ca imaginaţia bogată a celor mici să ţeasă tot felul de poveşti de speriat. A-i face să vină cu drag la un control stomatologic este o misiunea mai grea decât…Misiune Imposibilă cu tot cu Tom Cruise la pachet! Există, totuşi, medici care reuşesc să fie prietenii copiilor şi la care cei mici vin de fiecare dată cu zâmbetul pe buze. Oana Nedelea-Luca, medic specialist în terapia laser (departament pedodonție) este cu siguranță unul dintre ei!

Stomatologul-prieten al copiilor

Cum a reuşit? Propriii copii sunt cei care au ajutat-o să descopere că drumul către dinţişorii fragili ai celor mici poate fi presărat cu zâmbete, distracţie şi voie bună. Atunci când eşti mama a doi copii aflaţi exact la vârsta când erupţiile dentare dau bătăi de cap oricărui părinte, când se pun bazele unei igiene dentare optime sau când este o adevărată aventură numai să îi convingi să deschidă gura, trebuie să descoperi metode atractive de a le arăta că medicul stomatolog le este prieten de încredere.

scoala-altfel-stomatolog

Colega noastră s-a împrietenit cu cei mai mici pacienți și i-a învățat să își pastreze dințisorii sănătoși

dentist-copii-cluj

”Săptămâna Altfel” – Grădinița Universul Copiilor, Cluj-Napoca

Intervenţii fără zgomot, fără anestezie, fără durere

Inovaţia la care a apelat Oana este utilizarea unui laser dentar. WaterLase este cea mai avansată tehnologie stomatologică laser disponibilă astăzi în lume, care folosește energia laserului și a apei, pentru tratamentul cariilor, a sensibilităților dentare, a bolii paradontale, pentru implantologie, albire, biostimulare și multe alte tratamente, toate aplicabile fără niciun risc sau durere și copiiilor și femeilor însărcinate. Beneficiile utilizării acestui laser sunt nenumărate, dar cele mai importante sunt eliminarea frezei și implicit a zgomotului specific, eliminarea durerii și a anesteziei. Adică principalele cauze ale traumelor pe care le experimentează copiii și chiar și adulții.

O vizită în cabinetul Oanei este ca o poveste. Le prezintă celor mici rolul fiecărui obiect în parte, le răspunde la întrebări, ţese un basm în jurul întregii experienţe, în care cel mic este un erou, ustensilele sunt armele lui, iar cariile sunt personajele negative care vor fi în cele din urmă învinse.

”Din păcate, teama de medicul stomatolog, sau de medic în general, este transmisă şi dinspre părinte. Adulţii au tendinţa de a folosi termeni negativi atunci când le povestesc celor mici despre cum urmează să decurgă vizita la medic, iar cel mic porneşte de acasă cu teama că îl va durea. Povestiţi-le celor mici despre partea frumoasă a lucrurilor: medicul îi va ajuta să aibă dinţi sănătoşi, un zâmbet fermecător şi o igienă corectă”, ne sfătuiește Oana Nedelea-Luca.

Acest articol a fost publicat în Revista Mamprenoare.

Pentru mai multe informații sau o programare online, contactați-ne:

  Nume (obligatoriu)

  Email (obligatoriu)

  Telefon (obligatoriu)

  Locul programării (obligatoriu)

  Tipul serviciului (obligatoriu)

  Alege Doctorul

  De unde ați aflat de clinicile Dent Complet sau de ofertele noastre?

  Mesajul tău

  Lasă un răspuns

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Search

  +
  Language