fbpx Dentcomplet - Cabinet Stomatologic Cluj

NOU! Tratamentul cu plasma: A-PRF (Advanced Platelet Rich Fibrin)

Una dintre cele mai noi tehnici folosite cu succes in stomatologie, in special in implantologie si chirurgie orala, o reprezinta tehnica A-PRF.

A-PRF este o plasmă bogată în trombocite care se obține din sânge extras de la pacient și prelucrat prin procedee specifice de laborator si anume prin centrifugare. Extracția și prelucrarea plasmei se execută în timpul operațiilor chirurgicale dentare (extracție, sinus lift,  implant dentar) și aceste operații se finalizează cu utilizarea plasmei obținute în zona operatorie.

Plasma PRF conține o concentrație mare de trombocite, factori de creștere care promovează proliferarea, chemotaxia și diferențierea celulelor, procese esențiale în osteogeneză (generarea de os nou).

Centrifugarea fără anticoagulanți permite recuperarea cheagului de fibrină care conține plachetele și prin urmare factorii lor de creștere care sunt printre alții, PDGF-ul (Platelet-derived growth factor), TGF-ul Beta(Transforming growth factor beta) si VEGF-ul (Vascular endothelial growth factor). Fibrina joacă astfel un dublu rol: rezervor de citockine și matrice de cicatrizare celulară.

Până în prezent, au fost publicate peste 180 de articole internaționale despre PRF, dintre care 52 de la inceputul anului 2013, toate demonstrand  rolul important pe care il joaca acestea in vindecarea osoasa si gingivala.

 

Cand se folosesc membranele A-PRF?

Membranele obtinute in urma A-PRF se folosesc la:

  • operatia cu implanturi dentare
  • operatia de aditie osoasa
  • operatia de sinus lifting
  • extractia dentara
  • tratamentul de parodontoza in operatia cu lambou

Unde pot să urmez un tratament cu PRF?

La DENT COMPLET specialiștii noștri vă stau la dispoziție cu toate echipamentele și expertiza necesară pentru îmbunătățirea experienței dumneavoastră ca pacient beneficiar de implanturi dentare. Nu numai că aplicăm această metodă de tratament revoluționară, dar și implanturile pe care le folosim sunt printre cele mai avansate din punct de vedere tehnologic.

Pentru mai multe informații sau o programare contactați-ne prin formularul de mai jos.

 

1 Comment

  1. Acest fel de tratament cu plasma proprie se face doar în operații dentare sau se folosește și în alte feluri de operații…..?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+
Language