fbpx Dentcomplet - Cabinet Stomatologic Cluj

Pulpotomia asistată Laser

Dinții temporari (dinții de lapte), care au pulpa dentară expusă (nervul și vasele de sânge) datorită cariilor dentare, anumitor traumatisme sau îndepărtării mecanice a proceselor carioase, necesită îndepărtarea parțială a acesteia.

 

Ce este pulpotomia?

Pulpotomia este o procedură în care este amputată parțial pulpa (doar pulpa de la nivelul coroanei dentare). Această procedură se soluționează cu păstrarea vitalității și funcției porțiunii radiculare – creșterea rădăcinii. Dacă procedura eșuează se va realiza pulpectomia.

Scopul, în cazul dinților copiilor, este de a menține dintele în locul sau până când acesta va fi înlocuit de dintele permanent.

 

Ce este pulpectomia?

Pulpectomia este procedura prin care se îndepărtează în totalitate pulpa dentară. În urma acestei proceduri dintele își pierde vitalitatea. Pentru a evita apariția unui proces patologic (infecție a ligamentelor periapicale/osului subiacent) se realizează dezinfecția și obturarea canalelor radiculare ( obturația de canal).

Pulpotomia realizată convențional poate eșua din cauză că nu poate fi oprită sângerarea de la nivelul pulpei, sau din cauza invadării spațiului pulpar de bacterii în timpul realizării procedurii, generând inflamația sau necroza pulpei dentare.

Simptome ale inflamației pulpei dentare:

  • Durere spontană severă, în special în timpul nopții
  • Durere la schimbări de temperatură sau în timpul masticației
  • Apariția umflăturilor faciale sau la nivelul cavității bucale

Dacă resimțiți aceste simtome programați cât mai repede o vizită în cabinetul medicului stomatolog.

Tehnologia de ultimă generație din domeniul medicinii dentare ne poate ajuta să realizăm cu succes această procedură.

 

NOU! Acum puteți beneficia de avantajele laserului WaterLase în clinica stomatologică Dent Complet.

 

    Avantajele utilizării laserului ca și adjuvant:

  • Odată cu îndepărtarea țesuturilor se realizează și dezinfecția țesuturilor rămase și a cavității
  • Realizează hemostază țesuturilor rămase (oprește sângerarea)
  • Efect de biostimulare/biomodulare – crește semnificativ prognosticul de vindecare, intensifică metabolismul local și potențialul de acțiune al celulelor nervoase.
  • Efect antialgic
  • Efect antiinflamator
  • Tehnica operatorie mai confortabilă (atât pentru pacient cât și pentru medic)
  • Procedura este acceptată foarte ușor de copii

 

Despre laserul WaterLase

WaterLase este laserul pentru toate ţesuturile, în care cei mai mulţi medici stomatologi din întreaga lume au încredere, cu peste 27.300.000 de pacienţi trataţi.

WaterLase reduce timpul petrecut în cabinetul stomatologic, înlocuind freza, turbina și bisturiul. Tratamentul este mult mai rapid, vindecarea durează mai putin timp și majoritatea tratamentelor necesită mai puțină anestezie sau chiar deloc, ceea ce face întregul proces mult mai confortabil.

 

Pentru a preveni intervențiile complexe și costisitoare asigurați-vă că vizitați medicul stomatolog o data la 6 luni. Programați acum un consult la medicul stomatolog!

Sperăm ca toate aceste informații să vă fie de folos. Dacă aveți întrebări, scrieți-ne un mesaj.

 

 

Search

+
Language