fbpx Dentcomplet - Cabinet Stomatologic Cluj
radiografie dentara 3D la copii in Cluj

Radiografii dentare la copii

Când pot fi făcute radiografiile dentare la copii?

Radiografiile dentare la copii pot fi făcute pentru a evalua erupția dentară, dar și pentru a identifica leziunile carioase ce au o evoluție fulminantă în cazul dinților de lapte. Astfel, cariile aflate în stadiu incipient trebuie tratate cât mai repede.

Academia Americană a Dentiştilor Pediatri recomandă copiilor o radiografie o dată la 12 luni, iar în cazurile copiilor cu risc crescut de apariţie a cariilor ar trebui să se realizeze o radiografie o dată la şase luni.

Cât de perioculoase sunt radiografiile dentare la copii?

Ținând cont de tehnologia digitală actuală, cantitatea de radiații din cursul unei examinări radiologice dentare este foarte mică, iar riscul este neglijabil. Astfel, riscurile efectuării radiografiei dentare la copii este mult mai mic decât o eventuală problemă dentară neidentificată şi netratată la timp.

Se pot face radiografii dentare la femeile însărcinate? Cât de periculoase sunt radiografiile dentare la femeile însărcinate?

La femeile însărcinate, radiografiile dentare nu afectează embrionul datorită cantității foarte mici de radiație și focalizării stricte la nivelul regiunii maxilo-faciale. În plus, pentru protecția împotriva razelor reflectate utilizăm șorțuri cu plumb peste zonele de risc. Astfel, expunerea gravidelor la radiații nu prezintă riscuri, însă trebuie realizată doar la nevoie și, de preferat, doar după perioada organogenezei (primul trimestru de sarcină).

Consumarea unei banane 0,1 µSv
Radiografie la un dinte 0,2 µSv
Doza zilnica de radiatii de fond 10 µSv
Radiografie panoramica 10 µSv
Zbor cu avionul Bucuresti-Londra 26 µSv
CBCT dentar 32 µSv
Un pachet de tigari fumat pe zi 100 µSv

Pentru mai multe informații sau o programare online, contactați-ne:

  Nume (obligatoriu)

  Email (obligatoriu)

  Telefon (obligatoriu)

  Locul programării (obligatoriu)

  Tipul serviciului (obligatoriu)

  Alege Doctorul

  De unde ați aflat de clinicile Dent Complet sau de ofertele noastre?

  Mesajul tău

  Lasă un răspuns

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Search

  +
  Language