Multi pacienti ajung in cabinetul dentar cu probleme complexe, care ar presupune multiple sedinte de tratament, in urma carora acestia ar deveni purtatori de proteze mobile. Desigur, toti pacientii potentiali sau deja purtatori de proteze mobile isi doresc o dantura fixa, care sa asigure stabilitate in masticatie, siguranta si incredere in viata sociala, dar fara o asteptare indelungata sau costuri foarte mari.

Aceste deziderate au stat la baza studiilor din ultimii 15 ani din diverse clinici de implantologie de renume, studii care au dus la perfectarea unui sistem deja aplicat si verificat, numit FAST & FIXED, mai simplu REPEDE SI FIX.

In ce consta sistemul Fast & Fixed?

Intr-o SINGURA sedinta se indeparteaza dintii compromisi, se fixeaza sase implanturi pentru maxilarul superior, respectiv patru implanturi pentru mandibula, se elaboreaza o lucrare fixa, estetica, functionala pe care pacientul o poarta 3-6 luni.

In aceasta perioada implanturile se integreaza, lucrarea purtata pe acesta perioada ajuta pacientul si medicul la realizarea unei lucrari definitive in conformitate cu dorintele estetice ale pacientului, dar si echilibrata din punct de vedere al functiilor de masticatie si fonatie.

Care sunt avantajele folosirii sistemului de implantare SKY Fast & Fixed?

Firma germana BREDENT a perfectat acest sistem unitar de implanturi, conexiuni de amprentare si bonturi speciale de ancorare a lucrarilor fixe finale.

  • Tratament intr-o singura zi: extractii si dinti ficsi cu care pot mastica imediat dupa operatie.
  • Rezultat 100% estetic: pacientii isi pot relua viata sociala intr-un timp record.
  • Costuri mai reduse decat procedurile clasice.
  • Perioade mai scurte de vindecare:  Fast & Fixed asigura recuperarea si functionalitatea totala in numai 24 de ore.
  • Evitarea complicatiilor: fara interventii laborioase de aditie osoasa.

Cum se realizeaza implantarea si protezarea intr-o singura sedinta cu sistemul de implante Fast & Fixed?

  1. Procedurile de extractie, implantare si restaurare temporara se fac intr-o singura operatie pe parcursul unei singure zile.
  2. Sistemul prevede aplicarea unor implanturi angulate, care folosesc la maxim oferta osoasa existenta a pacientului, evitand astfel anumite zone de risc, adica golul dat de sinusul maxilar sau canalul unui nerv la mandibula. Aceste elemente au impus, in tehnicile clasice, realizarea unor interventii suplimentare de aditie osoasa sau ridicare de sinus (sinus lift).
  3. Executia puntii provizorii, perfect pasiva, fara tractiuni pe implanturi, se realizeaza in aproximativ 2 ore.
  4. Posibilitatea de planificare exacta, anticipata, a timpului si a costurilor medic cat si pentru pacient. Elimina riscul de a aparea probleme neprevazute in timpul vindecarii.

Citește și articolul de pe blog: Dinți ficși într-o zi sau implantul dentar rapid – cel mai nou concept în materie de implanturi