fbpx Dentcomplet - Cabinet Stomatologic Cluj

Ultimele noutăți legate de tratamentul ortodontic la pacientul adult

27 nov. 2017 Romana

“Ortodonția este modalitatea cea mai predictibilă și puțin invazivă de a elimina sau micșora numărul de factori locali care cauzează boala parodontală.”(Vanarsdal et all 2017).

Retracțile gingivale pot fi cauzate de un maxilar insuficient dezvoltat din cauza angulației incorecte pe care o capătă dinții încercând să compenseze dimensiunea redusă a osului, sau prezența inghesuirilor tot din cauza spațiului insuficient pe bază osoasă.

Este știut de multă vreme că maxilarul poate fi dilatat (lărgit) în perioada copilăriei cu aparate ortodontice simple, de aceea vă amintim înca o dată de importanța consultului ortodontic de la vârsta copilăriei (6-7ani).

La adult, în trecut, această dilatare nu era posibilă decât cu ajutorul chirurgiei maxilo-faciale (intervenție sub anestezie generală în care se secționează maxilarele). Astăzi, avem la dispoziție noi aparate ortodontice și metode adjuvante realizabile în clinica noastră:

  • pentru a putea efectua dilatarea maxilarului la pacientul adult și pentru a facilita diferite mișcări ortodontice grele, cum ar fi închiderea unui spațiu după o extracție veche
  • sau, pentru redresarea axelor anumitor dinți pentru inserarea unui implant dentar.
  • Pentru diagnosticul exact al acestei patologii este necesar Cone Beam CT-ul care oferă o imagine 3D foarte exactă, de care dispunem în incinta clinicii stomatologice Dent Complet, fiind astfel foarte eficienți din punct de vedere al timpului care pare că zboară pentru noi toți.

Pentru a vă răspunde la mai multe întrebări țintit individualizate cazului dumneavoastră vă invităm să vă programați pentru un consult ortodontic folosind formularul de contact de mai jos.

Vă doresc o săptămână plină de zâmbete frumoase și sănătoase!

medic ortodontie Andrada Spanu
Dr Andrada Catalina Spanu

Medic specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala

               

 

 

 

 

 

 

 

Eroare: Nu am găsit formularul de contact.

Search

+
Language