fbpx
laser-dentar

Utilizarea laserului în tratamentele endodontice

Terapia cu ajutorul laserului are multiple aplicații în domeniul stomatologiei.  Aceasta  conduce la tratamente minim invazive de precizie, nedureroase, de scurtă durată, reducând semnificativ sângerarea şi perioada de recuperare sau vindecare.

Tratamentul endodontic este una dintre cele mai frecvente manopere stomatologice realizate datorită complicațiilor cariei dentare.

În cadrul clinicii noastre, pacienții beneficiază de cea mai nouă tehnologie laser și totodată de toată aparatura necesară efectuării tratamentelor endodontice la cel mai ridicat nivel.

Laserul este utilizat cu precădere în cazul infecțiilor țesutului pulpar (nervului ) care răspund greu metodelor convenționale de irigare si dezinfectare a canalelor radiculare. Pentru activarea acestuia se atasează laserului un capăt special destinat spațiului intraradicular care este setat la un parametru standard pentru a emite uniform o rază luminoasă prin mișcări circulare fine și precise ale medicului endodont.

Laserul oferă o foarte bună rată de eliminare a bacteriilor din spațiul endodontic, în special a zonelor  mai puțin accesibile cum sunt canalele laterale, secundare și a spațiului periapical. Acesta se utilizează și la finalul tratamentului endodontic, în cazul canalelor contaminate, pentru sterilizare, regenerare și vindecare accelerată, biostimulare și efect antialgic.

Tratamentul endodontic modern realizat corect (izolare cu digă, prepararea canalelor cu instrumentar rotativ special sub magnificație microscopică și iluminare optima completată de irigare corespunzătoare și dezinfecția eficientă a laserului) oferă viață lungă dintelui pe arcadă sau poate salva dinți care aparent erau recomandați pentru extracție.

Endo Preview from BIOLASE, Inc. on Vimeo.

 

Pentru mai multe informații sau o programare online, contactați-ne!

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+
Language