fbpx

VIDEO: Tehnica folosirii corecte a aței dentare

31 oct. 2016 Romana

Periajul dentar nu este suficient deoarece perii periuței nu au cum să pătrundă în suprafețele interdentare. Acolo este locul unde încep majoritatea cariilor și problemele parodontale, de aceea este foarte important să deținem o tehnică corectă de folosirea aței dentare.

Vă vom arăta cum se folosește corect ața dentară:

  1. Vom folosi o ață dentară de 25-30 cm lungime, rulând o porțiune mai lungă pe indexul stâng și o porțiune mai scurtă pe indexul drept.
  2. Cu ajutorul celorlalte degete vom manevra ața astfel încât să igienizăm toate celelalte suprafețe.
  3. Este foarte important să dirijăm ața dentară astfel încât să treacă foarte ușor de suprafața de contact, cu mișcări ușoare înainte și înapoi, fără a traumatiza gingia. Odată ce am trecut de punctul de contact vom efectua mișcări ușoare de sus în jos sau de jos în sus, dacă este vorba de mandibulă. Se curăță suprafața dintelui, după care ne mutăm pe suprafața dintelui adiacent.
  4. Rulăm ața dentară folosită pe indexul drept și vom lua o porțiune nouă, iar apoi vom trece la următoarea suprafață ușor. Putem să schimbăm chiar și în același loc ața dentară dacă este multă placă.

Atenție! Dacă gingia este inflamată, sângerează, este fie din cauza resturilor alimentare, fie din cauza tartrului, caz în care vă recomandăm o vizită la stomatolog pentru igienizare. Iar în câteva zile, maxim o săptămână, cu o igienă riguroasă și folosirea aței dentare (noi recomandăm de minim 2 ori pe zi, sau cel puțin o dată seara înainte de culcare), în 7 zile gingia va reveni la normal.

Este foarte important să știți că, dacă ați avut pătrunderi între dinți, dacă se ața dentară se scămoșează sau se rupe, sunt semne fie de lustruire interdentară, fie de carii interdentare, fie de obturații sau plombe necorespunzătoare, caz în care vă recomandăm o vizită la stomatolog.

Sperăm să vă fie de folos și nu uitați că fiecare caz este unic, nu există două guri la fel. Nu acceptați sfaturi binevoitoare din partea prietenilor. Discutați problemele pe care le aveți cu medicul stomatolog care este capabil să vă ajute în mod eficient.

Search

+
Language