fbpx Dentcomplet - Cabinet Stomatologic Cluj

5 mituri despre fațetele dentare

Ce sunt fațetele dentare?

Fațetele dentare sunt o procedură dentară populară care implică plasarea unor foițe subțiri de ceramică sau material compozit peste fața dinților pentru a le îmbunătăți aspectul.

5 mituri și adevăruri comune despre fațetele dentare

1. Mit: Fațetele sunt doar pentru vedete
Adevărul: Fațetele dentare sunt o opțiune dentară cosmetică populară pentru persoanele de toate vârstele. Acestea pot fi folosite pentru a îmbunătăți aspectul unei game largi de probleme dentare, inclusiv decolorarea, spațiile și dinții care au forme neregulate.

 2. Mit: Fațetele sunt doar pentru dinții din față
Adevărul: Fațetele dentare pot fi puse pe orice dinte care este vizibil atunci când zâmbești. Cu toate acestea, ele sunt utilizate cel mai frecvent pe dinții din față.

 3. Mit: Fațetele nu sunt o opțiune bună pentru persoanele cu dinți sensibili
Adevărul: Fațetele dentare pot fi o opțiune bună pentru persoanele cu dinți sensibili, deoarece pot proteja dintele de deteriorarea ulterioară și pot ajuta la reducerea sensibilității. Cu toate acestea, este întotdeauna cel mai bine să vă consultați cu medicul dentist pentru a vedea dacă fațetele sunt cea mai bună opțiune pentru nevoile dumneavoastră dentare specifice.

4. Mit: Fațetele nu sunt o soluție permanentă
Adevărul: Fațetele dentare sunt o soluție pe termen lung, dar nu una permanentă. Fațetele pot dura între 10 și 20 de ani, în funcție de îngrijire și întreținere. Pot avea nevoie de înlocuire sau retușuri.

  5. Mit: Fațetele sunt nedureroase
Adevărul: Fațetele dentare nu sunt, în general, dureroase, dar se poate simți un ușor disconfort în timpul procedurii.

Pe scurt, fațetele dentare pot fi o opțiune dentară cosmetică excelentă pentru mulți oameni. Cel mai bine este întotdeauna să vă consultați cu medicul dentist pentru a vedea dacă fațetele sunt opțiunea potrivită pentru dvs. și pentru a afla mai multe despre procedură, beneficii și riscuri.

 

Pentru un consult de specialitate programați-vă folosind formularul online:

Dr. Cristina Nadăș

Departamentul Protetică, Estetică Dentară

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+
Language