fbpx
Programare Suna

[Caz Clinic]: Copil de 11 luni, cu fractură ca urmare a demineralizărilor

Doctor/Echipa

Proceduri

Reconstrucție cu capă

Pacienta, în vârstă de doar 11 luni, a ajuns în clinică cu fractură din cauza cariilor apărute în urma demineralizării dinților. Din păcate, demineralizările dinților sunt primii pași în apariția cariilor la copii.

Plan de tratament – Fractură din cauza cariilor apărute în urma demineralizărilor dinților la 11 luni

Exista soluții pentru orice problema apărută la dințișorii de lapte, singura condiție e să ajungeți la medicul stomatog care are soluția. Planul de tratament a constat în obturații și reconstrucție cu cape de celuloid.

Cum puteți recunoaște demineralizările dinților de lapte?

În prima fază, apar niște mici pete cu grade diferite de transluciditate pe suprafețele dințișorilor. Acestea sunt mai ușor de observat pe dinți decât pe măsele și se confirmă la stomatolog cu ajutorul unor lămpi speciale. În următoarele etape, aceste pete își schimbă culoare, în maronii, negricioase, transformându-se apoi în carii.

Care sunt factorii demineralizării dinților de lapte? 

Apariția acestor demineralizări este cauzată în special de igiena deficitară a mucoaselor și a dinților igienei cavității bucale. Totuși, uneori e posibil să apară și ca urmare a unor carențe pe care le-a avut mama în perioada sarcinii. Dantura de lapte e mult mai sensibilă decât cea definitivă, de aceea are nevoie de o îngrijire apare, iar acest lucru cade exclusiv în sarcina părințiilor, a adulților. 

E important ca tratamentul să fie făcut prin obturații directe cu materiale speciale pentru copii, cu eliberare de calciu, special destinate dinților temporari. Succesul unui tratament al cariilor profunde la copii depinde foarte mult de calitatea materialelor folosite, de tehnica si protocolul intraoperator, dar si de reactivitatea proprie a fiecarui organism si al fiecarui dinte in parte.

E extrem de important ca diagnosticul să fie pus cât mai repede. Astfel pot fi aplicate tratamente preventive sau restaurări, să nu fie cazul să se ajungă la extracții de la vârste atât de fragede. Tratamentul timpuriu adecvat va putea să prelungească durata de viață a dinților de lapte și să faciliteze procesul de masticație în etapele de dezvoltare ale copilului.

Aveți probleme similare? Programați-vă folosind formularul online: