fbpx Dentcomplet - Cabinet Stomatologic Cluj

Beneficiile laserului stomatologic: parodontoză, implant dentar…

6 ian. 2017 Romana

Teama de dentist este de foarte multe ori principalul motiv pentru amanârea problemelor dentare nerezolvate, astfel încât, la Dent Complet acordăm o atenție deosebită copiilor și pacienților cu fobie, anxietate și frică de dentist.

Laserul WaterLase MD de la Biolase este ultima tehnologie stomatologică fără durere și cea mai complexă în domeniu prin aplicațiile și beneficiile deosebite pe care le are, utilizandu-se in toate specialitatile stomatologiei:

 • în terapia odontală fără durere (carii și sterilizarea canalelor radiculare)
 • în parodontologie (în sterilizarea și tratarea pungilor parodontale prin metode non-invazive și nedureroase)
 • în chirurgie
 • în implantologie – în evidențierea implantelor si sterilizarea eventualelor pungi parodontale perimplantare cu adiție de os
 • în protetica pentru îmbunătățirea adeziunii în cazul fațetelor

În cadrul procedurilor de odonto terapie restauratoare, Laser terapia presupune o serie de beneficii încă din etapa de profilaxie a cariei dentare. Astfel ca și indicații pof fi menționate:

 • Sigilarile ocluzale – ca primă etapă profilactică indicată copiilor și adolescenților cu o cario activitate moderată.
 • Prepararea calităților (îndepărtarea cariilor) – rol conservator a substanțelor dure dentare, reducând durerea si disconfortul pacientului.

 

Acum puteți veni la dentist fără frică! 

FĂRĂ DURERE, FĂRĂ  ANESTEZIE,  FĂRĂ  FREZAJ

Laserul poate fi utilizat în siguranță pentru copii și femei însărcinate!

Avantajele utilizării laserului sunt:

 • Îndepărtarea selectivă a țesuturilor alterate (sacrificiu redus de țesut sănătos).
 • Absența microfisurilor transmise în dinte, generate de instrumentarea clasică (freze) și eliminarea riscului de apariție a necrozei pulpare.
 • Îndepărtarea eficientă a microorganismelor si a detrisului dentar remanant (rumegușul rezultat în urma instrumentării dintelui) din cavitatea preparată.
 • Nu în cele din urmă laserul ajută procesul de reparație a țesutului dur dentar consecutiv biostimularii pulpei dentare.
 • Îmbunătățirea vizualizării câmpului chirurgical deoarece nu curge sânge datorită faptului că unda de energie coagulează vasele de sânge.
 • Procedurile realizate cu laserul nu necesită suturi.

Principalele avantaje :
fără durere
– sterilizarea țesuturilor pe care le traversează
– cicatrizare rapidă
– fără sângerare
– fără edem în cazul rezecțiilor, chiuretajelor, sinus lifting, în cazul inserării implantelor
Datorita acestor facilități și avantaje este foarte util în cazul pacienților: diabetici, cu alergii, cu afecțiuni cardiovasculare, copii, gravide etc.

NU există risc de contaminare încrucișată (posibilă în cazul frezei) și NU necesită anestezie!


Despre laserul WaterLase

WaterLase este laserul pentru toate ţesuturile, în care cei mai mulţi medici stomatologi din întreaga lume au încredere, cu peste 27.300.000 de pacienţi trataţi.

WaterLase reduce timpul petrecut în cabinetul stomatologic, înlocuind freza, turbina și bisturiul. Tratamentul este mult mai rapid, vindecarea durează mai putin timp și majoritatea tratamentelor necesită mai puțină anestezie sau chiar deloc, ceea ce face întregul proces mult mai confortabil.

Pentru mai multe informații nu ezitați să ne contactați!

Search

+
Language