Sigilarea dintilor la copii

Este cunoscut ca locul unde apar cel mai des cariile este suprafața de contact dintre dinți, cea supusa procesului de masticație. Acest lucru se datorează faptului ca șanțurile prezente pe suprafața fiecărui dinte crează o morfologie, o forma specifica, ce este mai predispusa la a retine resturile alimentare. Aceste resturi sunt si mai dificil de îndepărtat printr-un simplu simplul periaj.

Solutia la problema? Sigilarea dintilor!

Sigilarea dintilor este o metoda inovatoare, neinvaziva (deci nu presupune efectuarea anesteziei sau folosirea frezelor) si care previne aparitia cariilor dentare cu pana la 80%.

Ce inseamna sigilarea?

Este o tehnica cu un mare succes la copii, fiind foarte bine tolerata de acestia. Conditia esentiala pentru a beneficia de sigilare este ca dintele/dintii respectivi sa nu prezinte nici un inceput de carie. Tehnica consta in efectuarea unui periaj riguros in cabinet cu o pasta speciala.

Apoi se aplica gelul adeziv pregatitor pentru materialul de sigilare. Ultima etapa este aplicarea sigilantului si polimerizarea (intarirea acestuia cu o lampa cu lumina speciala care-i permite sa-si pastreze calitatile in timp). Caracteristica esentiala a acestui material de sigilare este ca transforma zona dintelui care retine resturile alimentare intr-o suprafata usor de igienizat. De asemenea, elibereaza continuu fluorul regasit si in pastele de dinti, un protector pentru smaltul dintelui.

Cat rezista sigilarea dintilor?

Materialul de sigilare se mentine pentru aproximativ 2 ani, timp in care asigura o protectie impotriva cariilor dentare. Eficienta sigilarii este data si de respectarea de catre pacienti a regulilor de curatare, respectiv efectuarea unui periaj corect. Desigur, sunt recomandate controale periodice la medicul dentist pentru refacerea sigilarii la nevoie.

Recomandam sigilarea dintilor permanenti: a premolarilor, dar mai ales a molarilor, de indata ce au erupt in cavitatea bucala (in jurul varstei de 6 ani erupe primul molar permanent). Sigilarile se pot face si mai tarziu, conditia fiind ca dintele respectiv sa nu fie afectat de carie.

Atentie! Si adultii pot apela la sigilarea dintilor atata timp cat dintele respectiv nu a fost afectat de carie.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+
Language