DETALIILE CAZULUI
- Data 01 iul. 2020
- Doctor/Echipa Dr. Oana Nedelea Luca
- Caz [Caz Clinic]: Copil 2,2 ani cu demineralizări multiple
- Locatia Cluj-Napoca
- Categorie Cazuri Clinice
DESPRE CAZ
Acest caz cu demineralizări vestibulare și palatinale multiple este un caz deosebit deoarece acest pacient la doar 2 ani se urcă singur pe scaun și stă cu gurița deschisă atât cât este necesar, fără anestezie.
Care sunt factorii demineralizării?
Apariția acestor demineralizări este cauzată în special de igiena deficitară a mucoaselor și a dinților igienei cavității bucale. Totul pleacă de la lipsa educației părinților încă din perioada de sarcină, când parinții ar trebui să se pregătească pentru etapele care urmează.
- lipsa igienei gingiilor în timpul alaptării: majoritatea mamelor nu stiu că în gingii sunt canale microscopice care comunică cu mugurii dinților mai ales când aceștia sunt aproape de a erupe. Prin aceste canale pătrund toate bacteriile din cavitatea bucală. Aceste bacterii se dezvoltă foarte ușor în laptele matern care rămâne pe gingii și nu este îndepărtat după fiecare alăptare.
- nu stau copiii la spălat pe dinți. Atenție! Degetarele nu sunt bune! Trebuie periuțe de la primul dinte erupt. Din păcate, părinții nu sunt informați cu privire la administrarea orală a fluorulului.
- copiii trebuie să fie aduși la control la 3-4 luni cât timp au dinți de lapte, iar când îi schimbă pe toți se pot face o dată la 6 luni controale
- sunt studii care atesta ca mamele cărora le-a fost rău în primul trimestru de sarcină au copii cu mai multe demineralizări și probleme dentare în primii ani de viață ai copilului. Vă recomandăm să vă informați cu privire la igiena dentară pentru copii dvs.
E important ca tratamentul să fie făcut prin obturații directe cu materiale speciale pentru copii, cu eliberare de calciu, special destinate dinților temporari. Succesul unui tratament al cariilor profunde la copii depinde foarte mult de calitatea materialelor folosite, de tehnica si protocolul intraoperator, dar si de reactivitatea proprie a fiecarui organism si al fiecarui dinte in parte.
Copilul dvs. are probleme similare? Programați-l folosind formularul online: