Daca tu sau copilul tău aveți teama de medicul stomatolog sau simțiți anxietate numai la gândul ca trebuie sa va așezați in scaunul medicului, avem soluția potrivita.

INHALOSEDARE CU PROTOXID DE AZOT este soluția optima

Dentofobia sau frica de stomatolog este o problemă din ce în ce mai des întâlnită. De foarte multe ori, pacienții ajung în ultimul moment pe scaunul stomatologic tocmai din această cauză. Astăzi, pentru pacienții anxioși, care amână intervențiile stomatologice de frica seringii, frezei sau a zgomotului, există varianta inhalosedării cu protoxid de axot.

Stomatologie fara durere pentru copii si adulti

Inhalosedarea sau sedarea conștientă reprezintă o metodă eficientă de reducere a anxietății și a disconfortului pe durata tratamentului stomatologic. Este o metodă noninvazivă și nu dă toleranță, fiind utilizată mai ales la copii, la pacientii anxiosi sau cu nevoi speciale, cu care este mai greu de cooperat pe durata intervenției terapeutice, dar și la adulții care au rămas cu teama de tratamente dentare încă din copilarie.

Sedare constienta cu protoxid de azot si oxigen

Inhalosedarea constă în administrarea unui amestec format din protoxid de azot și oxigen, așa numitul “funny gas”, prin intermediul unei măști faciale, rezultand un gaz ilariant care are proprietati sedative, cât și ușor analgezice. Odată instalat, protoxidul de azot induce un efect de calmare și relaxare care se menține pe tot parcursul tratamentului stomatologic.

Protoxidul de axot este un gaz ne-toxic, blând, care se elimină singur din organism după administrare. Spre deosebire de anestezia generală, pacienții care inhalează protoxid de azot sunt conștienți și receptivi tot timpul. În timp ce depunem eforturi uriaşe pentru a face orice copil să se simtă în largul lui, cei mici au nevoie de un nivel de sedare diferit pentru a realiza cu succes tratamentul.


Cea mai SIGURĂ, EFICIENTĂ si RAPIDĂ metodă de sedare care îi ofera copilului o experienţă pozitivă în timpul tratamentului dentar.

 Avantajele inhalosedării cu protoxid de azot:

  • Tehnica noninvazivă ce nu necesită canula sau administrare IV
  • Acționează rapid: după inhalare ajunge la creier în 20 sec. iar relaxarea și analgezia se instalează în 3-5 min.
  • Nivelul sedării cu protoxid de azot poate fi controlat în funcție de nivelul optim al relaxării;
  • Timpul de recuperare esre scurt: 3-5 minute.
  • Pacienti receptivi si constienti pe toata durata tratamentului
  • Nu produce implicare metabolică.

Succesul unui intervenții efectuate sub inhalosedare vizează în primul rând confortul pacientului pe scaunul stomatologic, asigură atât relaxarea pacienților nostrii cât și tratamente liniștite, iar urmatoarea vizită la dentist va fi una pe care o vor aștepta cu plăcere și nu cu frică.

Pentru mai multe detalii contactati-ne aici