Radiologie digitala 3D CBCT si 2D.

 

Clinica DentComplet dispune de radiologie digitala 3D CBCT si 2D.

 

Aparatul Cranex 3D produs de firma Finlandeza Soredex, aflat In dotarea clinicii noastre, este un aparat de ultima generatie cu ajutorul caruia putem realiza radiografii atat 2D (Panoramice)cat si 3D. Cu ajutorul imaginilor 3D, realizate cu acest aparat, medicii clinicii pot mult mai usor sa stabileasca diagnosticul corect si exact.

 

Cu ajutorul tehnologiei MDS (Soredex Mini Doze) radiatia emisa de acest aparat este foarte redusa, fara a avea efecte negative. De exemplu, radiatia emisa in timpul unei radiografii nu depaseste cantitatea de radiatii la care suntem expusi in fiecare zi in fondul natural. Datorita cantitatii minime de radiatii, cu acest aparat putem realiza radiografii panoramice cat si Computer Tomografii atat femeilor insarcinate (doar daca este urgenta) cat si copiilor, deoarece aparatul beneficiaza de program special pentru copii.

 

Calitatea imaginilor oferite de acest aparat este cea mai buna dintre toate aparatele din acest segment. Datorita softului integrat, in cadrul acestui aparat medicii pot ajusta calitatea imaginilor si le pot vizualiza pe parcursul tratamentului de cate ori au nevoie pe monitoarele conectate la unit. Practic, acesta este unul dintre cele mai mari avantaje ale prezentei radiologiei digitale in clinica, deoarece ofera medicului posibilitatea de a verifica traiectoria canalelor radiculare in timpul tratamentului endodontic, de exemplu, daca considera ca e nevoie, fara a fi nevoit sa trimita pacientul la un Centru de Radiologie.